Stills

Klik hier om de laatste Flash plugin te installeren.

Talkshow vrijdag 1 april 2011


Talkshow vrijdag 1 april 2011

Met: Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, documentairemakers Oosterschelde Ontdekking Onderwater en theatervoorstelling De Tweeling.

“Wie hem aan het werk hoort, kan maar nauwelijks geloven dat Eric, net als wij, aan iedere hand maar vijf vingers heeft.”  Een gesprek met flamencogitarist Eric Vaarzon Morel over de Spaanse muzieksoort met Arabische roots. Over wat je krijgt als je klassiek, flamenco, jazz, pop en wereldmuziek mengt. Over ontdekkingen doen, bijzondere kruisbestuivingen, nieuwe muzikale werelden. En over zijn concert in Theater de Wegwijzer in Nieuw- en Sint Joosland op vrijdagavond, met uiteraard –wat had u dan gedacht- een voorproefje…

De documentaire Oosterschelde Ontdekking Onderwater ging november vorig jaar in première tijdens het North Sea Film Festival, en is pas verschenen op DVD. Wie de film heeft gezien zal de Oosterschelde voorgoed anders beleven. Een gesprek met de makers: duiker/filmer Edward Snijders en Jeannette Parramore, verslaggever van het VARA programma Vroege Vogels.Marijke Reuser en Lara Andrès Reuser van Theater Las Malas vertellen over de theaterbewerking van De Tweeling, de roman van Tessa de Loo, die tevens werd verfilmd. Binnenkort gaat de voorstelling in première. Een aangrijpend verhaal over de tweeling Lotte en Anna, die op zesjarige leeftijd na de dood van hun ouders uit elkaar worden gehaald en onafhankelijk van elkaar opgroeien, Lotte in Nederland - Anna in Duitsland. Als bejaarde dames ontmoeten ze elkaar en vertellen over hun leven. Marijke Reuser (de oude Lotte) en Reina de Groot (de oude Anna) spelen ook een fragment uit de voorstelling.