Stills

Klik hier om de laatste Flash plugin te installeren.

Talkshow vrijdag 2 april 2010


Talkshow vrijdag 2 april 2010

Genoeg redenen voor een een uitgebreid gesprek met Marinus Boezem (1934) uit Middelburg. Over de grenzen van de traditionele beeldhouwkunst die hij zelf demonstratief overschrijdt door het hele universum als uitgangspunt voor zijn kunst te kiezen. Een gesprek over hoe het begon, in de jaren 60, de tijd waarin kunst zich losmaakt van het object en met elk materiaal kunst kan worden gemaakt. Boezem gebruikt gevonden materiaal, zoals weer-tekeningen, hemelkaarten en architecturale grondplannen. Stelt een gedeelte van de Hollandse polder tentoon, ontdekt lucht als sculpturaal materiaal, signeert een ventilator. Ontdekt de schaduw als suggestie van licht, tijd en ruimte. Hangt kussens en lakens uit de ramen van het Stedelijk Museum in Amsterdam; de eerste belangrijke tentoonstelling van conceptuele kunst met kunstenaars als Dibbets, Van Elk, Nauman, Merz, Fabro en Pistoletto.

 
foto: Flip Feij
Hij signeert de hemel met de uitlaatwolk van een vliegtuig, een werk dat even snel verdwijnt als het is onstaan. In 1975 sticht hij op het Damplein in Middelburg het Podio del Mondo per l'Arte, hij organiseert internationale symposia over sculptuur, en wie kent niet zijn Groene Kathedraal in de polder bij Almere. Boezem liet er 174 populieren groeien volgens een plattegrond van een gotische kathedraal. Een gesprek ook over “WINDSCHAAL”, Nummer 131 in de Slibreeks, een kunstenaarsboek van zijn hand, dat op 24 april a.s. wordt gepresenteerd in de Drukkery. Maar wellicht gaat het uiteindelijk maar over één ding - de essentie:: de urgentie van kunst.

foto: Wim Riemens

Vrijdagavond staat ze in het voorprogramma van Tom McRae in De Piek, maar er is alle reden om speciaal voor haar te komen en dat kan ook ’s middags al in de Drvkkery! Ze zingt en ze speelt, Marsha, en natuurlijk praten we met haar. Over nieuwe wegen inslaan en wat de zoektocht naar een eigen identiteit doet met de muzikant die ze zich in hart en nieren voelt. Monique Eskens neemt een stapel boeken mee voor de Paasdagen en op deze Goede Vrijdag gaat het natuurlijk over passies. Die Van Bach, en die van barokviolist Tassilo Erhardt, docent Musicology & Religious Studies aan de Roosevelt Academy.

Brasserie de Drvkkery, Markt 51 Middelburg, toegang gratis.
Tijd: vrijdag 2 april 2010 van 16.30-17.30 uur