Stills

Klik hier om de laatste Flash plugin te installeren.

Talkshow vrijdag 5 maart 2010


Talkshow vrijdag 5 maart 2010

Op vrijdag 5 maart natuurlijk aandacht voor de 75-ste Boekenweek. Mooi thema: TITAANTJES – Opgroeien in de letteren. Monique Eskens zapt door een stapel niet te missen boeken; Nescio-kenner Lieneke Frerichs vertelt over Brieven uit Veere (Uitgeverij G.A. van Oorschot) een boekje voor fijnproevers met twee recent ontdekte brieven van Nescio; brieven van een jonge Frits Grönloh aan zijn vrouw Agaat Tiket. Muziekpodium Zeeland, altijd “in” voor verrassingen, presenteert dit keer Oude Muziek: Le Jardin Secret. vrijdagavond treedt dit internationale ensemble op in de Zeeuwse Concertzaal  met Musique pour Mazarin (werken van Lully, Rossi, Charpentier, Carissimi, Campra e.a.; een programma ism. de Organisatie Oude Muziek) maar onderweg naar de zaalrepetitie speelt het gezelschap eerst een aangepast programma in de Drvkkery.
Le Jardin Secret legt zich toe op de vocale muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw met  vierpersoons continuobezetting van tokkel-, strijk- en toetsinstrumenten. Een gesprek over historisch geïnformeerd uitvoeren en avontuurlijk musiceren. Le Jardin Secret: Elizabeth Dobbin, sopraan - Sofie Vanden Eynde, theorbe en barokgitaar - Marian Minnen, cello Romina Lischka, viola da gamba - David Blunden, klavecimbel en orgel.

Op 10 maart gaat de nieuwste productie van Theaterproductiehuis Zeelandia in premiere: Mathilde. Of: hoe een Zeeuws Meisje een levend kunstwerk werd. In maart en april is de voorstelling te zien in heel Nederland. Een muziektheaterproductie van en door Louis van Beek (regie Paula Bangels/dramaturgie Alex Mallems) over Tilly de Doelder uit Terneuzen, bekend als Mathilde Willink. Hoe kom je tot de keuze om van jezelf een beroemdheid te maken? Wie is die vrouw die er, ondanks haar uitbundigheid alles aan lijkt te doen om niet te dichtbij te komen? Waar is dat meisje gebleven? We praten erover met Louis van Beek en hij zingt (begeleid door David Cantens, die tekent voor de composities) een lied uit de voorstelling.

En dan: Davina en Gwendolyn van Gool. Zusjes, jong en getalenteerd. Davina (15) begon op vierjarige leeftijd op een 24-snarig harpje, intussen volgt ze in HAVO 4 en de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg. Gwendolyn (12) koos voor de viool, werd eind vorig jaar toegelaten op de Young Musicians Academy in Tilburg en volgt privélessen bij Jenny Spanoghe. Ze spelen, uiteraard, en we praten over opgroeien in de muziek.


Aflevering gemist?
Ga dan naar
DRVKKERY TV op internet!