Stills

Klik hier om de laatste Flash plugin te installeren.

Talkshow vrijdag 6 november 2009


Talkshow vrijdag 6 november 2009

Een avondje Bergkamp. Vanavond is de cabaret-comedy te zien in de Stadsschouwburg van Middelburg, maar Arie Koomen, Kim Goedegebuure, Renate Reijnders en Edo Brunner komen eerst naar de Drvkkery. Om te vertellen over die memorabele wedstrijd waarin Bergkamp scoort: 1998, de kwartfinale van het WK voetbal, Nederland tegen Argentinië. En waarom vrouwen altijd weer in staat zijn om zulke belangrijke momenten volledig te verzieken… Schrijfster Franca Treur is ook te gast. Een gesprek over haar onlangs bij Prometheus verschenen boek Dorsvloer vol confetti, over de jonge Katelijne die opgroeit in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Veel kerkgang, tegen de wind in op de fiets, hoedje in een tasje aan het stuur.  Verhalen, veel verhalen, en fantasieën. Van een puber, want denken is vrij, ook op zondag.

In de Week van het Zeeuwse Boek natuurlijk ook een gesprek over het cadeauboek Sporen van een oorlog  van Marga Haas en Aarnoud van der Deijl. Verder een verrassende stapel aanraders door Monique Eskens, en we bladeren nog eens door het geschenk van vorig jaar. Niet zonder reden: Zwieg Stille van Rinus Spruit is niet alleen jubelend ontvangen maar intussen ook landelijk uitgegeven (De Rietdekker; Uitgeverij Cossee), het verschijnt in Duitsland (Der Reetdachdecker), en er wordt een toneelstuk van gemaakt.
Wilbert Weber, directeur van Zeeuws Maritiem MuZEEum in Vlissingen, vertelt over de uitgave Han Reijnhout, portret van een kunstenaar (Den Boer/De Ruiter) en over de overzichtstentoonstelling van het  werk van deze Zeeuwse meester in detail.  En we praten over Het Zeeuws Museum. Mensen vinden het geweldig. Of ze vinden het helemaal niks. En het lijkt wel of daar tussen niets zit. Daar ligt meteen de uitdaging voor Marjan Ruiter, directeur van het Zeeuws Museum.

Afevering gemist?
Ga dan naar DRVKKERY TV op internet!