Stills

Klik hier om de laatste Flash plugin te installeren.

Talkshow zondag 1 februari 2009


Talkshow zondag 1 februari 2009

In december 2008 mocht ze de Buning Brongers Prijs in ontvangst nemen, een Nederlandse kunstprijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan jonge veelbelovende kunstenaars: Lilian Kreutzberger (1984). Omdat haar werk is tentoongesteld in De Drvkkery, reist ze voor de gelegenheid vanuit Den Haag -waar ze woont en werkt- naar haar geboortestad Middelburg. Ook de man die in de jury zat is aanwezig: Guido Lippens (1939). Een gedachtenwisseling tussen twee vakgenoten, kunstenaars van een verschillende generatie, in een telkens veranderend kunstklimaat. 
 


Ook te gast: Marlon Dek uit Goes. De bijna 22-jarige celliste werd op haar twaalfde Nederlands kampioen bij de jeugd in het hoog- en verspringen, won bergen gouden, zilveren en bronzen plakken, brak door met de hinkstapsprong maar koos na een aantal pijnlijke blessures uiteindelijk voor een carrière in de muziek. Evengoed topsport. Momenteel studeert ze aan het conservatorium in Gent. Op weg naar een concert in Brugge doet ze eerst de Markt van Middelburg aan, en uiteraard neemt ze haar cello mee! 
Het instrument speelt ook een rol in het toneelstuk Duet, gebaseerd op het leven van de beroemde celliste Jacqueline du Pré (1945-1987) bij wie op het toppunt van haar carrière de ziekte MS werd geconstateerd. De benefietvoorstelling, waarvan de netto baten ten goede komen aan MS-Research Nederland en de Stichting Pandora, is vanaf 20 februari te zien op verschillende podia Zeeland, Brabant en Vlaanderen. Theatermakers Edo Douma en Ploneke Scholtsz vertellen erover, en spelen na afloop van de talkshow een korte scène. Verder: Simon Blaas over Karel van het Reve, Botho Strauss en Herman Franke en een gesprek met kunstenaar Jan Haas uit Vlissingen. Hij maakte een 2000 kilometer lange fietstocht door China, door het Karstgebergte en de Li-rivier, en legde zijn impressies vast in gepenseelde tekeningen.

Aflevering gemist? 
Ga dan naar DRVKKERY TV op internet!